The Best Marvel Comics

The Best Marvel Comics

1. DAYS OF FUTURE PAST

Korte omschrijving

Het fictief verhaal Days of Future Past is afkomstig uit The Uncanny X-Men dat in 1981 verscheen in 2 delen. Het verhaal gaat over een toekomst waarin geen enkel mens zou willen leven en waar getransformeerde wezens opgesloten worden in bewaakte kampen. De realiteit waarin het verhaal zich afspeelt wordt Earth-811 genoemd.marvel2

Auteur

Het verhaal werd geschreven door Chris Claremont.

Illustraties

De illustraties zijn het creatieve werk van John Byrne.

Verhaallijn

Het verhaal speelt zich af in het heden, waarin de X-Men tegen een broederschap van getransformeerde wezens vechten en ook in de toekomst die is ontstaan doordat senator Robert Kelly werd vermoord door het broederschap en de X-Men hebben gefaald om deze moord te voorkomen. In de toekomst valt de U.S onder het leiderschap van Sentinels en leven getransformeerde wezens in bewaakte kampen. Een toekomstige verschijning van een teamlid, Kitty Pryde, en wiens geest terug in de tijd reisde, waarschuwt de X-Men voor deze toekomst. Nadat ze slaagt in haar missie, keert ze terug naar de toekomst. Maar ook al was haar missie succesvol, de toekomst bestaat nog steeds. Hetzij dan eerder als mogelijkheid dan als werkelijkheid.

2. ANNIHILATION

Korte omschrijving

Gelijklopende verhalen plaatsen de Silver Surfer, Nova, Ronan de aanklager en de Super-Skrull tegen Annihilus. Zijn strijdkrachten leiden tot een klimatologische zesdelige oorlog. Volg de machinaties van Thanos, de kracht van Galactus en de jonge zaden die zich tot de wachters van het universum zullen ontpoppen!

Auteur

Het verhaal werd geschreven door Keith Giffen.

Illustraties

De illustraties zijn het creatieve werk van Andrea Divito

Verhaallijn

Vernietigende krachten, de Annihilationgolf, prikken gaten door de rand van ons universum. Dit moment wordt universeel aangeduid als Annihilationdag.marvel1 Na het rippen door de oude goelags, zet Annihilus, de onbetwiste heerser van de armada’s, zijn zinnen op Xandar, de thuiswereld van de intergalactische vredesmacht en beter bekend als het Nova Corps. Zeven dagen later komt op Xandar het ganse korps samen voor een debriefing over de vernietiging van Kyln en krijgen ze hun marsorders. Tijdens de nabespreking vielen de krachten Xandar aan. De daaruit voortvloeiende slag was monumentaal, rampzalig, wreed, en vernietigend. Het Nova Corps sneuvelde en de vraag is nu wie de Annihilationgolf kan tegenhouden? De Annihilationgolf blijft in een baan rond de gebroken resten van Xandar cirkelen. Binnen het vlaggenschip zit Annihilus waar niet mee geredeneerd of onderhandeld kan worden. Drax de Vernietiger, Ronan de Aanklager, de Super-Skrull of de Silver Surfer? Wie wint het gevecht met de Annihilationgolf? Of doen ze het samen?

Korte Omschrijving

Daredevil: born again heeft het allemaal. Romantiek, intrige, religie en natuurlijk tonnen actie. Personages in de verhaallijn zijn The Kingpin, Ben Urich, Nuke, en Captain America. Dit verhaal brengt eigenlijk de held Daredevil omlaag naar vrijwel niets, en laat hem opnieuw geboren worden in een nog betere en sterkere held dan ooit tevoren.

Auteur

De verhaallijn werd geschreven door Frank Miller.

Illustratie

De illustraties kwamen tot leven door de creatieve hand van David Mazzucchelli.

Verhaallijn

Daredevil’s geheime identiteit is in handen gevallen van The Kingpin. Maar in plaats van een snelle en brutale aanval op Daredevil, verkiest Kingpin een trage strafmaatregel om wraak te nemen op de held die al jaren een doorn in zijn oog is. Hij laat Daredevil strippen met andere woorden hij neemt alles weg wat Matt Murdock aan het hart ligt. Uiteindelijk laat Kingpin Daredevil achter als een schim van zijn vroegere zelf. Maar, een man zonder hoop … is een man zonder angst! Daredevil wordt opnieuw geboren en krijgt nog meer kracht dan ooit te voren.