Online Stripboeken kopen

Online Stripboeken kopen

Action_Comics_1Stripverhalen zijn geliefd bij jong en oud. Vooral in de jaren 70 waren stripboeken razend populair. Eenmaal gekocht, werden ze geruild, uitgeleend, bewaard en tientallen malen herlezen. Uit deze tijd stamden ook de zogenaamde “leesportefeuilles” een systeem waarbij je een aantal verschillende tijdschriften en stripboeken kon huren voor bepaalde tijd, en die dan werden doorgegeven aan de volgende lezer. Maar voor de echte verzamelaar gaat er niets boven het daadwerkelijk in het bezit hebben van een bepaald stripboek of juist alle stripverhalen van een reeks te bezitten. Een van de meest succesvolle stripboekenreeksen in ons land is wel de uit Belgie afkomstige stripverhalen reeks van Suske en Wiske, die voor het eerst uitgebracht werd in 1945 en waarvan inmiddels 340 verschillende avonturen zijn uitgebracht.

Bent u op zoek naar dat ene stripboek, maar heeft u geen zin om stad en land af te lopen om het te bemachtigen? Er zijn verschillende mogelijkheden om online stripboeken te kopen. Maar hoe kunt u deze vinden? Hier wat tips!

Reguliere online boekhandel

U kunt uiteraard kijken of het door u gewenste stripverhaal aangeboden wordt bij de normale online boekhandelaren zoals Bol.com. Het voordeel van bedrijven zoals Bol.com is dat zij behalve boeken afkomstig uit Nederland ook een groot aanbod hebben van niet uit Nederland afkomstige (strip)boeken.

Per uitgeverij

Wanneer u weet bij welke uitgeverij het door u gewenste stripboek is uitgebracht heeft u ook direct al een bruikbaar aanknopingspunt om het door u gewenste exemplaar online te bestellen. Een van de grootste uitgeverijen in Nederland is Bruna. Op hun website www.bruna.nl kunt u op uw gemakje het uitgebreide aanbod bekijken en uw bestelling plaatsen.

Op naam van het stripboek

Voor liefhebbers van een stripverhalen reeks is het soms ook mogelijk direct op naam van het stripboek bij een online aanbieder uw bestelling te plaatsen. De uit de Libelle afkomstige Jan Jans en de Kinderen van bedenker en tekenaar Jan Kruis heeft een eigen website www.janjans.nl.nu. Hier kun je niet alleen de verzamelboeken bestellen, maar iedere maand worden er gratis enkele van de leukste stripverhaaltjes geplaatst die je gratis online kunt lezen. Bekijk bijvoorbeeld het aanbod eens van www.gratis-stripboek.nl of http://digitalebieb.nlsites.nl/links_anderesites.html. Hier vind u Engelstalige strips van uitgeverij Marvel en het in Belgie uitgebrachte Dik Bos gratis online.

Online stripboekenwinkels

Er zijn heel veel verschillende aanbieders van stripboeken online. Het succes van deze online stripwinkels is met name te wijten aan het feit dat het heel gemakkelijk in de online bestanden vast te stellen is of het door u gewenste exemplaar beschikbaar is ja of nee. En het gemak dient de mens!

Online tweedehands shops

Heel veel particulieren bieden hun stripboekenverzameling aan op plaatsen zoals E-bay of Marktplaats.nl.

Soms worden bij deze verkopen nog echte collectors items ontdekt, waarvan de eigenaar niet wist dat hij deze in zijn bezit had of niet tijdig op waarde heeft weten schatten. Voor de echte verzamelaars van collectors items zijn dergelijke online verkooppunten de moderne tegenhanger van de oude, plaatselijke vlooienmarkten. Op www.ereaders.nl kunt u meer dan 15.000 strips van voor 1959 online bekijken!