The Highlights of Comic Con 2016

The Highlights of Comic Con 2016

ONTSTAAN EN MISSIE

Comic-Con International: San Diego is een non-profit organisatie die haar doelstelling wijdt aan het onder de aandacht brengen van- en de waardering voor strips en aanverwante populaire kunstvormen. comics2Dit door middel van het organiseren van congressen en evenementen die de historische achtergrond van strips vieren en tevens een voortdurende bijdrage leveren aan de hedendaagse kunst en cultuur. De organisatie vond haar oorsprong in 1970 toen een groepje fictie-fans, strip -en filmfans zich met elkaar verbonden om een fondsenwerving te organiseren voor de organisatie van een groter evenement. Na enkele naamsveranderingen, veranderde de organisatie haar naam in 1995 tot de huidige bekende Comic-Con International: San Diego. Van honderd bezoekers in 1970 tot enkele duizenden vandaag is Comic-Con uitgegroeid tot het op één na grootste stripfestival in de wereld. Zelfs vele van hun activiteiten vinden plaats buiten de conventie, zoals de uitreiking van de Will Eisner Comic Industry Award.

COMIC-CON SAN DIEGO BELEVEN

Comic-Con is het mekka voor alle nerds, film -en stripfanaten. Het is het grootste stripfestival in het westelijk halfrond en na Angoulême in Frankrijk het tweede grootste in de wereld. Met trots verwelkomt de organisatie dan ook elk jaar, met een flinke portie enthousiasme en dit gedurende 4 zomerse dagen in juli, haar bezoekers, specialisten, exposanten, retailers, vrijwilligers en leden van de pers in het bijwonen van een uiterst spannende en onvergetelijke ervaring. comicsComic-Con is een evenement voor kinderen en volwassenen, maar toch lijkt het evenement net alsof er alleen maar dolle kinderen werden losgelaten in een mega grote snoepwinkel. Je vindt er de oorspronkelijke presentatie van stripboeken, sciencefiction/fantasy en film/televisie en verwante volkskunsten, maar ook horror, animatie, speelgoed, unieke kaartspelen, video-spelletjes, webcomics en fictieromans. Vele grote filmmakers, zoals Walt Disney, starten hun marketing voor nieuwe films tijdens dit evenement. Ook voor kinderen is het dus absoluut een heel unieke en bijzondere ervaring om hun favoriete Wall Disney cartoon of ander stripfiguur tegen het lijf te lopen tijdens het event.

Om een congres bij te wonen, meer informatie te verkrijgen of jou te registreren, selecteer de link “Het bijwonen van de Show” in het drop-down menu op de website van Comic-Con International San Diego. Via deze link is eveneens waardevolle informatie te verkrijgen zoals o.a. over de hotels in de buurt van het congres, de beschikbare diensten voor mensen met een handicap en kinderopvang. Als er geen informatie wordt gedeeld op het moment van jouw bezoek aan de website, maak je geen zorgen … het zal er zijn zodra het evenement nadert!